Сам собі Мандрівник

Якщо бажаєш, щоб вийшло добре - зроби Сам

Пам'ятки Києва. Софійський собор та монастир

 

Будівництво цього храму завершило кількастолітній процес створення чергової суспільно-політичної формації України та ознаменувало ствердження київської Руської Імперії та статусу її Великих Князів серед середньовічних монархів. Держава отримала новий інструмент громадянського об’єднання народів та центральне сакральне місце, де формувалася та впроваджувалася релігійна політика, що поширювалася на усі верстви населення Русі.

Пам'ятки Києва. Михайлівський Золотоверхий монастир

 

Цей монастир для України є дуже знаковим та символічним. Закладений у часи найбільшого розквіту Давньоруської держави та розграбований і знищений «великорусскімі орками» у часи найбільшого розквіту комуністичного мракобісся, а потім відновлений після здобуття Україною незалежності аби зіграти одну з ключових ролей у буремні дні Помаранчевої та Революції Гідності.

Пам'ятки Києва. Золоті ворота

 

Ця брама стародавнього Києва, котра уособлювала велич та непереможність, жодного разу не була взята штурмом. Навіть, за легендами, татари у 1240 році штурмували Київ з боку Лядських воріт. Золоті ворота були єдиними мурованими воротами, що робило їх найсильнішою ланкою оборонних споруд, та вважалися головним парадним в’їздом середньовічного міста. Через ці ворота в місто в’їжджав Великий Князь з почтом та делегації іноземних держав.

Пам'ятки Києва. Андріївська церква

 

За легендою, на цьому місці апостол Андрій Первозванний у І столітті встановив хрест і провістив виникнення великого міста. Потім він довго милувався краєвидами, адже з паперті Андріївської церкви відкривається дивовижна панорама Подолу, Дніпра та Лівобережжя. Тож, починаючи з ХІ століття на цьому пагорбі, змінюючи одна одну, будувалися, перебудовувалися та руйнувалися дерев’яні та кам’яні церкви на честь Андрія Первозванного.

Пам'ятки Києва. Музей історичних коштовностей України

В цьому музеї зберігається найбільша у світі колекція Скіфського золота – прикрас, деталей оздоблення та ювелірних виробів скіфських часів. Їх тут понад 30000 екземплярів, включаючи найзнаменитішу скіфську царську прикрасу – Пектораль, яку українські науковці змогли залишити в Україні, незважаючи на наполягання «колег» з Ленінграду та Москви. Цей вчинок зламав вікові приписи, згідно яких всі вартісні знахідки обов’язково передавалися в Москву.

Гірськолижні комплекси Києва та Київської області

 

Випадає перший сніг….

…. і любителі гірських лиж починають активно ці лижі гострити….

…. аби бути готовими до катання, а хто не знає де можна покататися на лижах в Києві та Київській області, після прочитання нажченаведеної інформації буде знати.

Пропонуємо вашій увазі огляд гірськолижних комплексів Києва та Київської області.