Сам собі Мандрівник

Якщо бажаєш, щоб вийшло добре - зроби Сам

Пам'ятки Хмельницької області. Меджибізька фортеця

Фортеця, що знаходилася на перехресті Кучманського та Чорного шляхів, а також водного шляху по Бугу в середньовіччі була не тільки форпостом захисту навколишніх земель, а й засобом контролю за рухом цими шляхами та джерелом непоганого заробітку для володарів. Тому часто зазнавала нападів, руйнувалася та відбудовувалася. Історія цієї споруди сягає глибини віків та посідає одне з чільних місць між середньовічних фортець Європи.

Пам'ятки Хмельницької області. Кам’янець-Подільський. Фортеця

 ...або Старий замок

Це місто таке давнє, що говорити про час його заснування взагалі беззмістовно. Через своє надзвичайно вдале географічне розташування, яке дозволяло з мінімальними зусиллями захищатися від нападників, півострів у петлі Смотрича люди облюбували для проживання з незапам’ятних часів. Ділянки з меншою висотою урвища каньйону додатково укріплювали, а «шийку» петлі завжди вартувала більша чи менша фортеця……

Гірськолижні курорти та комплекси Чернівецької області

Випадає перший сніг….

…. і любителі гірських лиж починають активно ці лижі гострити….

…. аби бути готовими до катання, а хто не знає де можна покататися на лижах в Чернівецькій області, після прочитання нажченаведеної інформації буде знати.

Пропонуємо вашій увазі огляд гірськолижних курортів Чернівецької області.

Пам'ятки Чернівців. Аптека-музей

Ця старовинна аптека розташована в центральній частині Чернівців на пішохідній вулиці Ольги Кобилянської та працює безперервно уже понад 100 років. Тут можна не лише прикупити ліків, а й зануритися в аптечну справу початку ХХ століття, побачити спиртометр 1902 року, сковорідку для приготування активованого вугілля, машинки для виготовлення пілюль та подрібнення масла какао, ваги, колби, піпетки та інше тогочасне аптечне приладдя.

Пам'ятки Чернівців. Обласний художній музей

Чернівецький художній музей розташований в унікальному будинку, котрий усім своїм виглядом каже – тут знаходиться музей, хоча спроектований та побудований в традиції віденської сецесії був для зовсім іншої установи – Буковинського ощадного банку. Зовнішнє оформлення та інтер'єри будівлі, виконані під час її спорудження у 1900 році, з плином часу майже не змінилися, і нині становлять частину екскурсійного огляду.

Пам'ятки Чернівців. Площа турецької криниці

Майже кожна громада, що колись проживала чи проживає у Чернівцях, неодмінно лишала на карті міста якусь пам’ятку. Турецька громада не стала винятком. Турецька вулиця, котра прямує до Турецької площі під Турецьким мостом. А біля мосту знаходиться криниця, яку також називають Турецькою, поруч з котрою стоять Турецькі лазні, куди ще й досі ходять попаритися. Після капітального ремонту криниці у 1793 році, біля неї навіть розмістили пост жандарма, який слідкував, аби вода бралася лише для пиття.