Сам собі Мандрівник

Якщо бажаєш, щоб вийшло добре - зроби Сам

Пам'ятки Австрії. Штирія. Грац. Ландхаус

Landhaus

Ландхаус - це місце засідань парламенту федеральної землі Штирія, адміністративним центром якої є місто Грац. У минулому тут проходили збори знаті всієї Штирії, до складу якої колись входили частина Італії та частина Словенії. Будівля Ландхаусу (Linzer Landhaus), що дослівно перекладається, як «будинок земельного парламенту», побудована в італійському стилі, який був дуже модним у австрійців у часи його будівництва - в 1494 році і є яскравим шедевром Ренесансу.

Пам'ятки Австрії. Штирія. Грац. Головна площа

Hauptplatz

Ця площа є історичним центром Граца. Тут змішалися в єдине ціле різні архітектурні стилі та напрямки: пізня готика, бароко та класицизм. Звідси в різні боки розходяться близько десятка вулиць і провулків. ЇЇ, як ринкову площу заклав ще в другій половині XII сторіччя герцог Отокар III. Тут же знаходиться міська Ратуша, яку перебудовували три рази. Гауптплац входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Пам'ятки Австрії. Штирія. Грац. Арсенал

Landeszeughaus

Протягом всієї історії Австрії, Грац завжди був форпостом імперії. Займаючи найважливіше стратегічне положення, Грац став бастіоном для битв з турками майже на два століття. Тому Арсенал Граца без діла не пустував. Як і у всьому світі - будівля будувалася для зберігання озброєння, амуніції та обладунків.

Пам'ятки Австрії. Штирія. Грац. Острів Мурінзель

Murinsel

Острів Murinsel, штучного походження, спроектований американським художником Віто Аккончі з нагоди перемоги Граца в 2003 році в номінації «Культурна столиця Європи». Конструкція, дуже схожа на величезну скляну черепашку – равлика, є плавучою платформою, довжиною 50 метрів і 20 метрів шириною та тримається на плаву, залишаючись на місці за допомогою якоря і пішохідних містків, котрі з'єднують «раковину» з обома берегами річки Мур.

Пам'ятки Австрії. Штирія. Грац. Палац Еггенберг

Schloss Eggenberg

На заході від Граца, на пагорбі розташована найбільша аристократична резиденція Штирії - замок Еггенберг. Замок Еггенберг почали будувати в 1625 році за замовленням князя Ганса Ульріха фон Еггенберга. Він був близьким радником, фаворитом імператора Фердинанда II. Палац Еггенберг є перлиною Штирії, Австрії і всього світу. Це підтвердила ЮНЕСКО, внісши замок до списку Всесвітньої спадщини.

Пам'ятки Австрії. Штирія. Грац. Замок Шлоссберг

Schloßberg

Шлоссберг (що буквально означає замок-гору) досі височить на 473 м над неповторним ландшафтом з червоної черепиці Граца. Масивні укріплення минулих століть в основному були вирівняні. Башта з годинником, починаючи з ХІІІ століття є символом міста (годинник, як і раніше працює). 

Останні додані пам'ятки