Сам собі Мандрівник

Якщо бажаєш, щоб вийшло добре - зроби Сам

Шопінг в Будапешті

 Торгівельні центри Будапешта

Жодна поїздка до іншої країни не буде повноцінною без шопінгу. Шопінг в Угорщині порадує любителів цієї справи не лише широким асортиментом, а й дуже демократичними, порівняно з сусідніми країнами, цінами. В магазинах та торгових центрах присутні як міжнародні торгові марки, так і суто угорські, які дещо розбавляють розповсюджені бренди, що робить походеньки по магазинам значно цікавішими.

Цікаві кав’ярні Будапешту, які варто відвідати

 

На межі ХІХ – ХХ століть у кав’ярнях Будапешту кипіло життя богеми, і якщо кому-небудь було потрібно знайти в Будапешті відомого письменника, поета або художника, для цього варто було знати не домашню адресу особи, а кав’ярню, яку відвідує. Кав’ярні були ніби клубами, де люди жили активним громадським життям, тут збиралися найяскравіші особистості, іноді, саме у кав’ярнях починалися важливі події угорської історії.

Пам'ятки Угорщини. Будапешт. Центральна синагога

 

Це найбільша синагога Європи та друга за розмірами в світі, після синагоги Еммануеля у  Нью-Йорку. Центральна синагога Будапешта займає територію площею 1200 м²  та підноситься на 44 метри вгору, вміщуючи, при цьому, одночасно близько 3000 чоловік. Будівля синагоги була побудована у 1859 році у мавритансько-візантійському стилі, котрий підкреслював східне походження євреїв.

Пам'ятки Угорщини. Будапешт. Крижаний бар

Icebar

Для спорудження цього бару використали 35 тонн криги. При вході кумедні пінгвіни запрошують зайти всередину. Кожна деталь інтерєру бару виконана з криги – барна стійка, крісла, склянки – все це крижане! А приміщення бару прикрашене скульптурами з льоду, фото з якими викличе лавину лайків вашої сторінки у соцмережах. В крижаних скульптурах тут навіть подають випивку.

Будапешт

У цьому місті спорудили першу у континентальній Європі лінію метрополітену. Це місто – єдина столиця Європи, котра одночасно є курортом. Тут народився чоловік, що подарував світу, напевне, найвідомішу головоломку – Ерньо Рубик. Місто є справжньою перлиною Центральної Європи, архітектурі котрої може позаздрити не одна світова столиця. І це місто виникло всього лише ледь більше ста років тому. Такий він, Будапешт….

Пам'ятки Угорщини. Будапешт. Океанаріум-тропікаріум

Експозиція цього музею природи надзвичайно різноманітна та не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Вісім великих залів розділені тематично так, щоб якнайповніше продемонструвати флору і фауну справжніх тропіків. Буйна яскраво-зелена рослинність, екзотичні птахи, що вільно літають над головами відвідувачів, алігатори, котрі відпочивають у басейні, мавпи, що стрибають по ліанах – тут все створює враження перебування в незайманому лісі. Періодично ллє теплий дощ, змінюється освітлення – все, як у справжніх джунглях.