Сам собі Мандрівник

Якщо бажаєш, щоб вийшло добре - зроби Сам

Пам'ятки Греції. Озеро Пластира

Λίμνη Πλαστήρα.

Розташоване на висоті 750 метрів в горах Фессалії, одне з найвищих у Європі, озеро з пейзажем,що перехоплює подих - популярний напрямок серед любителів природи, які приїжджають сюди для катання на велосипедах, веслування на каное, спуску на плотах, верхової їзди, або навіть медового місяця. Це штучно сформоване водосховище, яке отримує воду від річки Тавропос.

Пам'ятки Греції. Метеори. Монастир Святого Варлаама

Μονής Βαρλαάμ

Вважається, що назву монастир отримав від імені монаха Варлаама - сучасника Святого Афанасія Метеорського (засновника монастиря Мегала Метеора), котрий був першим поселенцем, який піднявся на скелю в першій половині ХІV століття і збудував маленький храм, присвячений Трьом ієрархам, резервуар для води і келію для себе. Більше ніхто не пішов за прикладом Варлаама, і після його смерті це місце довгий час було закинутим, поки у 1510 році два багатих брата Феофан і Нектаріос не заснували там монастир.

Пам'ятки Греції. Метеори. Монастир Святої Трійці

Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας

Чоловічий православний монастир, що розташований на вершині однієї з найбільш струнких і мальовничих скель Метеори. Достовірних свідчень про дату заснування обителі немає. Один з непідтверджених переказів свідчить, що монастир був заснований монахом Дометієм у 1438 році. Проте існує історичне свідчення про монастир Святої Трійці разом із монастирем Великий Метеор, датоване 1362 роком у наказі Симеона Уреша Палеолога. Достеменно відомо, що будівництво собору відбулось у 1476 році, на це вказує напис на південному фасаді храму.

Пам'ятки Греції. Метеори. Монастир Святого Стефана

Μονής Αγίου Στεφάνου

Розташований на високій скелі, що височіє над містом Каламбака. Це діючий жіночий монастир, до котрого з міста веде кам'яний пішохідний міст довжиною 8 метрів. Монастир заснували у ХІV столітті, проте сама скеля була заселеною ще з ХІI століття. Творцем обителі вважається нащадок родини Кадакузінос ченець Антоній. Реставратором давнього собору монастиря в середині ХVI століття, а відтак і другим творцем, був монах Філофей.

Пам'ятки Греції. Метеори. Монастир Святого Миколая Анапавсаса

Μονής Αγίου Νικολάου Anapavsasa

Друга назва монастиря – Заспокоювача. Монастир має унікальну будову - невелика площа скелі, на якій зведено монастир, змусила ченців будувати келії, храми та інші споруди на декількох рівнях.

Пам'ятки Греції. Метеори. Монастир Русану або Святої Варвари

Μονής  Ρουσανου

Розташований на особливо обмеженій площі на невисокій скелі, покриває всю її поверхню так, що здалеку здається ніби це одна будівля. Насправді монастир складається з трьох рівнів. На першому рівні знаходяться келії і церква, а два інших рівня зайняті житловими приміщеннями, виставковою та прийомною залами, а також додатковими келіями.